27 d’abril 2016

Teules de formatge i herbes aromàtiques - #20minutsimàgia

Ja feia massa que no publicava una recepta per incloure dins la secció d'opcions ràpides del bloc.




Aquestes teules d'avui són ideals per picar, SALADES, ràpides i no poden ser més fàcils. Si us agrada el formatge us encantaran. I si teniu per davant una tarda d'estudis, de reunions o de compres inacabables, us faran la tasca molt més lleugera!☺ 

Igualment són ideals per compartir i arrodonir un aperitiu o qualsevol trobada d'amics: mariden molt bé amb vins blancs! 

I no dubteu a clavar-hi queixalada mentre mireu una bona pel·lícula ben arrepapats al sofà.

I són sanes! Sí, sí! Parlem del formatge i ho entendreu.

Si parlem del formatge dir-vos que podeu fer servir formatge Parmesà, Gruyère o una combinació de tots 2 PERÒ... 

...jo ho he fet amb formatge Appenzeller perquè és, per mi, el més aromàtic dels formatges de Suïssa. Però la bona noticia és que la varietat Appenzeller 1/4-fett räss és un formatge baix amb greixos!! Fet amb llet semi desnatada i amb només 1/4 de matèria grassa, passa per un dels millors formatges de la casa i està realment boníssim!!! Guanya adeptes cada dia i els que el descobrim ja no en podem prescindir! A mi me'l va presentar una amiga i vam quedar tots enamorats. El fem servir per tot!

Jo no sé si vosaltres el podeu trobar a Catalunya però val la pena investigar. Si us agraden els formatges amb caràcter però no en mengeu gaire pel tema de les grasses, no perdeu res per preguntar. Si aconseguiu trobar-lo sabreu què vull dir! ☺ I si no el trobeu, proveu de fer les rajoles amb el vostre formatge baix amb calories habitual a veure què passa. La única condició és que ha de ser un formatge curat, sec. 

I ja anem a les teules. 

La recepta que us dono és per fer-ne unes 20 peces de 2 tipus diferents: 

  1.  Amb sàlvia i/o coriandre.
  2.  Amb comí de prat i pebre vermell picant.





Ingredients

  • 10 fulles de sàlvia, coriandre o una barreja de les 2.
  • 240 grams de formatge Appenzeller 1/4-fett ratllat fi - Parmesà o Gruyère funcionen igual de bé
  • 2 cullerades de llavors de sèsam
  • 1/2 cullereta de llavors de pebre negre aixafades
  • 1 cullerada de llavors de cumí de prat
  • 1/2 cullereta de pebre vermell picant


Procediment

Escalfem el forn a 200°C 
  • Preparem dues safates de forn amb paper sulfurat i hi col·loquem les fulles de sàlvia i/o coriandre a raó de 5 fulles per safata doncs necessitem una mica d'espai entre teules.
  • En un bol barregem el formatge, les llavors de sèsam i el pebre negre.
  • Ho saltegem una mica perquè ens quedi tot ben barrejat.
  • Amb una cullera, posem una bona cullerada de formatge sobre cada una de les fulles.
  • Amb el sota de la cullera, aplanem les pilones de formatge i els hi donem la forma rodona.
  • Posem les safates al forn, primer una i després l'altra, i deixem que les teules es coguin durant uns 7-10 minuts. 
  • Les traieu del forn així que comencin a agafar color - Llegiu "Notes".

Mentre teniu les teules de sàlvia al forn, preparem les altres:
  • Afegim les llavors de cumí de prat i el pebre vermell a la barreja de formatge que ens ha sobrat. 
  • Remenem bé.
  • Preparem dues safates de forn més amb paper sulfurat i fem altra vegada 5 pilones de formatge per safata. Aplanem i ja podem enfornar.  


Quan estan llestes, només es tracta de deixar-les refredar, no trigaran ni 5 minuts, i ja en podeu gaudir!!

També les podeu fer d'un dia per l'altre si voleu. Guardeu-les al rebost tapades amb un drap o dins una bossa de plàstic i no tindreu cap problema. Jo vaig fer les meves ahir i les hem menjat avui acompanyant una aminada (una altra de les moltes possibilitats que ofereixen les teules)  i encara conservaven tot el seu cruixent! 

De fet, volia fer una foto de les engrunes perquè us féssiu una idea del punt de cruixent però m'he oblidat de comentar-ho a taula i així que hi he pensat, ja no quedava més que això:


No tinc engrunes per ensenyar-vos però la foto us confirma que són boníssimes, oi?☺ Per dir-vos que les meves companyes de feina ja m'han dit que si vull repetir demà per fer la foto de les engrunes, elles estan disposades a tornar-me a fer el favor de menjar-se les teules.

Ja ho veieu són fetes i menjades en un moment! Un pim pam! 20 minuts i... màgia!!

NOTES

  1. La cocció. L'estona de cocció dependrà una mica del formatge que feu servir i del vostre gust personal. Si les deixeu coure 10 minuts, agafen un color daurat molt bonic PERÒ el formatge Appenzeller que faig servir jo, al portar poca grassa, al torrar-se agafa un punt amarg que a mi no m'agrada. Dic "a mi" perquè en Reto no hi troba cap problema. Amb 10 minuts de cocció queden molt cruixents, semblants a les xips de formatge. Poden ser molt interessants però es trenquen molt. A mi, pel meu gust i el tipus de formatge, m'agrada treure-les del forn al cap de 7-8 minuts. Així que el formatge s'ha fos, ha agafat la forma i comença a formar crosta i a agafar color, jo ja les trec. Queden cruixents! Potser no de forma 100% homogènia però suficient com per no dubtar del que estem menjant. Evitem el problema de que es trenquin en mil bocins a cada queixalada i tenen un sabor intens a formatge, sense cap rastre d'amargor. Haureu de fer la prova i decidiu!☺

7 comentaris:

  1. M'agraden les teules de formatge, a veure si trobem aquest per aquí. Per mi amb el puntet picant!!
    Petons.

    ResponElimina
  2. MMmmm....què bones! I molt boniques! I molt originals!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. ¡¡Hola Dolors!! ¡¡A mi me encanta el queso, así que yo tampoco te dejaría ni las migajas, ja, ja!! Qué bien han quedado estas tejas, a mi me gusta mucho este tipo de aperitivo, con una bebida bien fresquita, ohhhh, esto me recuerda ya al buen tiempo y a las terracitas. Aquí ya nos queda nada para poder disfrutar de días así, por ello tomo buena nota de la receta, para cuando saquemos los muebles de la terraza de nuevo, inaugurarla con una receta tan sorprendente. Besitos y gracias.

    ResponElimina
  4. Hola Dolors. No es que sea un enamorado del queso jj pero tampoco le pongo muchos reparos siempre y cuando no sea muy fuerte jj.
    No es de extrañar que solo pudieras sacar las fotos de las migajas jj, lo raro es que hubiera algunas jj porque seguro que las tejas desaparecieron en un plis plas. Un aperitivo para disfrutar de una buena tarde y por supuesto de buena compañía.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Buscarem aquesta delícia de formatge...sinó haurem de trobar alternatives !
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  6. Haurem de buscar aquesta varietat de formatge; ho té tot:
    Saborós i poc calòric! Ara que ve el bon temps, les trobo ideals per acompanyar el vermut a la terrasseta. M'apunto la recepta! Un petonet!

    ResponElimina
  7. Aquestes teules són tot un perill! Els formatges així m'agraden i em sembla un opció genial per un aperitiu!
    M'estic posant el dia, quin ritme heu portat tots mentre no hi erem!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina

FELIÇ de rebre comentaris!!!!
Dolors


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...